Røntgen

Røntgen

cropped-bilde.pngRøntgen er i mange tilfeller et viktig diagnostisk hjelpemiddel i utredning av sykdom hos hund og katt. Vi utfører rutineundersøkelser av hofter og albuer(HD og AD røntgen), kontrastrøntgen av mage og tarmsystemet, samt vanlige røntgenundersøkelser.
Vi bruker digitalt røntgen, og ved behov tilbyr vi avlesning av en veterinær radiolog. Dette sikrer våre pasienter en riktig diagnose.
Vi har også digitalt tannrøntgen som vi bruker til undersøkelse av tenner og munnhule.
For å få gode bilder er det viktig at pasienten ligger i ro. Det vil derfor ofte være nødvendig med sedasjon (at pasienten sover). Dette vil også redusere strålefare for de ansatte som tar bildene. Om røntgen er forhåndsbestilt skal derfor dyret være fastende. Dette gjelder ikke gnagere. Valper og kattunger under 12 uker skal ikke faste mer enn 3 timer. Luft hunden godt på forhånd av undersøkelsen. Full blære og tarmsystem kan vanskeliggjøre undersøkelsen.

KRAV VED HD OG AD RØNTGEN

  • Hunden må være id merket med mikrochip
  • Originalt registreringsbevis (stamtavle) må fremlegges før røntgenbildene tas
  • Hunden må være over 12 måneder. Hos noen hunderaser skal de være over 18 måneder

Tips for hurtigere avlesning av bildene hos Norsk Kennel Kubb er å forhåndsregistrere dette på NKK.no. Gå inn på din side og finn hunden der. Der kan skjemaet som skal ligge ved bildene for avlesing forhåndsutfylles og betales. Skriv ut papirene og ta disse med den dagen hunden skal ta røntgen.